Lekker als voorgerecht b.v. met de Kerstdagen
Wat heb je ongeveer nodig voor 4 pp.
8 plakken Carpaccio -- gemengde sla -- 2 el geroosterde pijnboompitten -- paar blaadjes basillicum -- 2 el geraspte Parmezaanse kaas.
Truffelmayonaise:
1 eierdooier -- 1 tl mosterd -- 1 el witte wijnazijn -- 150 ml zonnebloemolie -- 1á2 el olijfolie met truffelaroma.
Bereiden doe je zo:
Doe de eierdooier met een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn in een hoge mengbeker. Mix tot een glad papje met een staafmixer.
Zet de staafmixer continu aan en als het papje wat dikker wordt voeg je beetje bij beetje de zonnebloemolie toe totdat alles is opgenomen en de dikte van mayonaise heeft gekregen. Als laatste kort de olijfolie met truffelaroma erdoor en klaar is je mayonaise.
vet een bordje beetje in zodat de carpaccio niet blijft plakken en leg hier 2 plakjes op elkaar op, doe een klodder truffelmayo in het midden, hierop weer een hoopje sla en een paar pijnboompitjes en kaas. Vouw de zijden naar binnen en leg hem omgekeerd op een bordje en garneer nog met een beetje sla, kaas en pinboompitjes.