U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Tamme Kastanje Soep

Knoflook Garnalen met Advocado

Het wordt bijna tijd voor:  BBQ-en

Delen via sociale media

Tamme Kastanje Soep

Gepost 2017/10/28

Jawel voor het eerst gemaakt, de tamme kastanje in een lekker soepje..

Tamme Kastanje soep (4 pers.)

 

  • 400 gr tamme schoongemaakte en iets gare kastanjes
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 kleine winterpeen of een paar schoongemaakte worteltjes
  • 1 bleekselderij stengel
  • 1 theelepel kaneel
  • Beetje kokosolie of vet
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • 100 gram spekjes
  • Schwarzwalder schinken (rauwe ham)
  • Bieslook
  • 1 liter bouillon van tablet (ik gebruikte groente maar kip mag ook)
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse room 100 ml  (optie)
  • Kaasvlokken (optie)

 

De tamme Kastanjes insnijden met scherp mesje op de bolle kant (kruisje kerven) dan onderwater zetten met kokend water en nog 8 tot 10 minuten koken.

 

Dan met 5 á 6 tegelijk uit het kookwater scheppen en pellen. Ze pellen het makkelijks als ze warm zijn. Eigenlijk de bruine velletjes er ook af maar dat is een hels karwei ik was het zo zat.

 

De wortel en bleekselderij in stukjes snijden

 

De paddenstoelen, sjalotjes in stukken snijden en in een pannetje zachtjes aanbakken in een beetje kokosolie of vet

Naar smaak nog een beetje peper en zout erbij..

 

De Schwartzwalder hamplakjes in kleine reepjes snijden en een bosje bieslook in stukjes knippen. 1/3 van de gebakken paddenstoelenmix apart houden.

 

De kastanjes, wortel, bleekselderij, paddenstoelen en een theelepel kaneel in de bouillon doen en dit zachtjes laten koken tot alles gaar is. Duurt 8 minuutjes.

 

Als het gaar is de soep met een staafmixer pureren tot een vrij gladde massa.

 

Ondertussen de spekjes uitbakken en op het laatst (2 min) de gesneden knoflook toevoegen anders verbrand de knoflook. Alles uit het spekvet scheppen of het vet afgieten.

 

De apart gehouden paddenstoelen bij de spekjes voegen en warm houden.

 

Nu de schwartzwalder ham reepjes met bieslook door de soep roeren. (optie:  de room kan er ook doorheen hoeft niet) de soep  nu niet meer laten koken!! (laag pitje)

 

De soep in borden of kommetjes scheppen en garneren met de spekjes/paddenstoel mix en nog een beetje bieslook.

Zwarte peper/zout naar smaak en als (optie: beetje kaasvlokken hoeft niet). Voor de lol nog een paar gepofte kastanjes erbij (inkerven en 20 min. Op 200 gr in de oven) erbij.

Lekker met een plak oerbrood of bierbrood met roomboter..

 

 

Zeker het proberen waard, eet smakelijk ….          Groet Sjaak

Afbeeldingsgalerie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?