Een lekkere bak soep gemaakt van sla..
Wat heb je er voor nodig:
klontje boter -- 2 uien -- 2 teentjes knoflook -- 2 kroppen sla -- 1/2 spaans pepertje -- 2 aardappelen -- 2 liter water -- 1/2 tl kurkuma -- 3 kippenbouillonblokjes -- 1 bakje kruidenkaas (b.v. boursin of philadelphia) -- 3 dl melk (of 2 dl room) -- peper, zout, peterselie.
gehaktballetjes (200 gr gehakt, 1 ei, 60 gr paneermeel)
Zo maak je het:
de slabladeren losmaken en goed wassen, de ui, knoflook en aardappels schillen en grof snijden, pepertje van zaadjes ontdoen. Fruit de ui en knoflook in wat boter, dan de aardappel, pepertje en sla toevoegen. Water, bouillonblokjes en kurkuma erbij en dan 20 minuten laten pruttelen.
De kruidenkaas en melk (of room voor romiger resultaat) toevoegen en alles even mixen met de staafmixer.
Soepballetjes draaien van het gehaktmengsel en deze na het mixen nog even laten garen in de soep. De soep in platte soepborden of een kom scheppen en afwerken met peterselie en wat gesneden sla.