Dit is een heerlijk vissoepje waar je het warm van krijgt (de gedachte aan.....vakantie)
Het is voor 4 personen genoeg.
Wat heb je ongeveer nodig:
- 2 el olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (klein)
- beetje pikante paprikapoeder (klein lepeltje)
- 1,2 ltr visbouillon (van tablet)
- 1 sinaasappel (schil geraspt en sap uitgeperst)
- 4 in plakjes gesneden kleine aardappels
- 200 gr in plakjes gesneden geraspte wortel
- 300 gr witvis (gebruikte kabeljauw)
- 200 gr rauwe gepelde garnaal
- 200 gr zeevrucht (kreefjes, garnaaltjes, mossel, inktvis)
- 100 ml verse room
- gehakte peterselie (handje vol)
Zo maak je het:
- fruit de ui en knoflook in de olijfolie minuut of 4.
- tomatenpuree en paprikapoeder even meebakken.
- doe de wortel, aardappel, sinaasappelrasp in de pan en giet de bouillon erbij.
- breng aan de kook en laat dan op laag vuur 15 min. pruttelen.
- doe dan de zeevrucht, garnaal en witvis in de pan, giet het sinaasappelsap erbij.
- laat nog 5 minuten pruttelen, giet dan de room erbij en roer goed door.
- op smaak brengen met wat zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in voorverwarmde soepkommen en bestrooi met wat gehakte peterselie.
Neem er een lekker broodje bij, wat je lekker vind. Ik nam witte bolletjes met gerookte makreel :-)