U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Romige Spaanse Vissoep met sinaasappel

Knoflook Garnalen met Advocado

Het wordt bijna tijd voor:  BBQ-en

Delen via sociale media

Romige Spaanse Vissoep met sinaasappel

Gepost 2018/02/04

Dit is een heerlijk vissoepje waar je het warm van krijgt (de gedachte aan.....vakantie)

Het is voor 4 personen genoeg.

Wat heb je ongeveer nodig:

  • 2 el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • beetje pikante paprikapoeder (klein lepeltje)
  • 1,2 ltr visbouillon (van tablet)
  • 1 sinaasappel (schil geraspt en sap uitgeperst)
  • 4 in plakjes gesneden kleine aardappels
  • 200 gr in plakjes gesneden geraspte wortel
  • 300 gr witvis (gebruikte kabeljauw)
  • 200 gr rauwe gepelde garnaal
  • 200 gr zeevrucht (kreefjes, garnaaltjes, mossel, inktvis)
  • 100 ml verse room
  • gehakte peterselie (handje vol)

Zo maak je het:

  1. fruit de ui en knoflook in de olijfolie minuut of 4.
  2. tomatenpuree en paprikapoeder even meebakken.
  3. doe de wortel, aardappel, sinaasappelrasp in de pan en giet de bouillon erbij.
  4. breng aan de kook en laat dan op laag vuur 15 min. pruttelen.
  5. doe dan de zeevrucht, garnaal en witvis in de pan, giet het sinaasappelsap erbij.
  6. laat nog 5 minuten pruttelen, giet dan de room erbij en roer goed door.
  7. op smaak brengen met wat zout en peper.

Serveren:

Schep de soep in voorverwarmde soepkommen en bestrooi met wat gehakte peterselie.

Neem er een lekker broodje bij, wat je lekker vind. Ik nam witte bolletjes met gerookte makreel :-) 

 

 

Kleine impressie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?