U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Mosselsoep (maaltijdsoep)

Knoflook Garnalen met Advocado

Het wordt bijna tijd voor:  BBQ-en

Delen via sociale media

Mosselsoep (maaltijdsoep)

Gepost 2017/09/16

Lekkere mosselsoep die de maag vult....

  • 3 bosuitjes
  • 1/4 prei
  • 2 eetlepels bladselderij
  • 2 eetlepels peterselie
  • 12 kerstomaatjes
  • 5 blaadjes basilicum
  • 300 gr witvis
  • 1 spaanse peper
  • teen knoflook
  • 1kg mosselen
  • 2 glazen witte wijn
  • 3dl visbouillon
  • 5 dl tomatensaus
  • 2 eetlepels olijfolie

Snij de bosuitjes en de prei in ringetjes, de bladselderij heel fijn en hak de peterselie. Snij ook de knoflook en het pepertje.

Verwarm de visbouillon en de tomatensaus in een pannetje. Doe in een pan of wok met deksel een scheut olijfolie, als deze goed heet is voeg dan de mosselen en in blokjes gesneden witvis toe. Na ongeveer 30 seconde de selderij, peper, knoflook, bosui, prei en peterselie toevoegen. Alles verwarmen en constant blijven roeren of schudden totdat alle mosselen opstaan en bedekt zijn met de groente en kruiden. Voeg de witte wijn toe. Als alles weer kookt de tomatensoep samen met kerstomaatjes en de helft van de basilicum bij de mosselen voegen. De mosselsoep aan de kook brengen. Serveren op mooie borden. Verdeel de mosselen over de borden en garneren met de rest van de basilicum.

Je kan er een plukbrood bijmaken, heel lekker in combinatie met de soep..

Afbeeldingsgalerie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?