Lasagne is op vele manieren te maken, hier de soep variant.
Wat heb je nodig:
- 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 500 gr. mager runder gehakt
- 1 grote gele ui (in blokjes snijden
- 5 teentjes knoflook (naar smaak)
- 1 liter kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
- 1 blik gepelde tomaten (400 gr. geplet)
- 2 blikjes tomaten puree (á 70 gr.)
- 2 theelepels basilicum (gedroogd)
- 1 theelepel oregano (gedroogd)
- 1/2 theelepel rozemarijn (gedroogd)
- 1/2 theelepel venkelzaad (geplet)
- 1/2 theelepel tijm (gedroogd)
- 1 theelepel kristalsuiker
- 2 eetlepels verse peterselie (gehakt, 1 eetlepel voor de garnering)
- zout en gemalen zwarte peper voor de smaak
- 250 gr. lasagne bladen (grof in stukken breken)
- 1 bolletje mozzarella kaas (zal rond de 150 gr. zijn)
- 200 gr. ricotta kaas
- 60 gr. parmezaanse kaas (geraspt of vlokken)
Zo maak je het:
Bak het rundergehakt met een eetlepel olijfolie goudbruin, kruid met peper en zout, giet het vet af en zet apart.
Bak de gele ui met 1 eetlepel olijfolie zacht die de knoflook erbij en bak nog 30 - 60 seconden.
Voeg alles toe in een ruime pan dus de Bouillion, tomatenblokjes, geplette tomaten, tomatenpuree, basilicum, oregano, rozemarijn, venkelzaad, tijm, suiker, peterselie, rundergehakt en de gebakken ui/knoflook en breng op smaak met zout en peper. Breng het goedje aan de kook en zet vervolgens op een laag pitje met deksel en laat het 20 minuten pruttelen.
Intussen kook je de gebroken lasagne volgens de verpakking. Meng de mozzarella (in stukjes gesneden), parmenzaanse kaas en ricotta in een kom.
Als de Pasta klaar is giet een kop kookvocht toe aan de soep en giet de rest af en voeg dan toe aan de soep. Even roeren en schep de soep goed heet in de kommen (het is dik genoeg voor 4 personen). Voeg dan een grote klodder van het kaasmensel toe aan de kommen soep, besprenkel met gehakte peterselie.
Even wachten met opdienen tot de kaas een beetje gesmolten is, eet smakelijk.
P.S. mocht je overhouden voor de volgende dag, giet er dan de volgende dag pas voor het opwarmen een 1/2 liter bouillion bij. De pasta neemt namelijk veel vocht op bij het bewaren.