U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Bier Cheddar Soep

Knoflook Garnalen met Advocado

Het wordt bijna tijd voor:  BBQ-en

Delen via sociale media

Bier Cheddar Soep

Gepost 2018/12/16

Lekkere soep voor op een koude dag...

ik en de rest vond hem erg lekker...

Wat heb je nodig:

3 eetlepels olijfolie

1 gesnipperde gele ui

1 in stukjes gesneden winterpeen

2 gehakte teentjes knoflook

50 gr roomboter

50 gr bloem

700 ml groente boullion

1 flesje lekker bier (blond) geen donkere want dan wordt de soep bitter.

120 ml dikke room

1 laurierblad

225 gr geraspte cheddar kaas

beetje gehakte peterselie voor de garnering.

 

Maken:

verhit de olijfolie en bak hierin de ui en wortel met beetje zout en peper ongeveer 8 minuten.

doe de knoflook erbij voor en minuutje en dan de roomboter tot het gesmolten is.

doe de bloem erbij en bak dit 2 minuten onder voordurend roeren.

voeg dan onder voordurend roeren beetje bij beetje de boullion toe zodat het helemaal opgenomen wordt, ook het bier en de room.

als het tegen het kookpunt is hou dit zo 10 minuten.

voeg dan beetje bij beetje de cheddarkaas toe en houd tegen het kookpunt.

haal de pan van het vuur en laat 5 minuten staan met een theedoek erover.

haal de theedoek eraf, verwijder het laurierblad en pureer het hele zaakje met een staafmixer tot het helemaal glad is.

schep de soep in voorverwarmde kommen en garneer naar keuze..

 

eet smakelijk, een lekkere ham/kaas croissant erbij erg lekker. 

Afbeeldingsgalerie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?