U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Asperge kerrie soep met hollandse garnalen

Knoflook Garnalen met Advocado

Het wordt bijna tijd voor:  BBQ-en

Delen via sociale media

Asperge kerrie soep met hollandse garnalen

Gepost 2018/03/31

Asperge soep gemaakt maar uitgeschoten met de kerriepoeder... 

En het resultaat was wel heel lekker....

 

Je hebt nodig:

  • 500 gr witte asperges
  • 2 á 3 sjalotjes
  • 1 theelepel kerrie (ik deed een eetlepel ;-) )
  • 1 liter bouillon (groente van tablet)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • takje peterselie of lente uitje voor de garnering
  • 50 ml kookroom
  • 100 gr hollandse garnalen
  • 1 grote aardappel

 

Maken is niet moeilijk:

Schil de asperges en snijd de onderkantjes eraf. (dit niet weggooien)

Snipper de sjalotjes en fruit deze 3 minuten aan in de olijfolie met een theelepeltje kerriepoeder (een eetlepel mag ook haha).

Doe hier nu de aspergeschillen bij met de bouillon en laat het zachtjes koken, ongeveer 30 minuten.

ondertussen schil de aardappel en snijd in kleine blokjes, ff afspoelen. Snijd de asperges in stukjes van 2 centimeter.

na 30 minuten giet de bouillon door een vergiet in een schone pan en druk de aspergeschil uit dat er zoveel mogelijk vocht uit is.

In de gefilterde bouillon doen we de stukjes asperge met aardappel en kook dit zachtjes zo'n 15 minuten.

Schep nu de helft van de asperge eruit en pureer de bouillon, doe dan de halft uitgeschepte asperges terug met de 50 ml room.

Kook dit nog even heel kort en maak af met zout en peper naar smaak.

 

Doe eerst de garnalen in een kommetje of bord, verdelen over 3 of 4 stuks en schep dan de asperge soep eroverheen, garneer met de peterselie of wat je wilt. Stukje afbakbrood met kruidenboter erbij en smullen maar...

voorbeeld

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?