Je hebt zoveel sauzen maar deze is ook lekker bij vlees..
Wat ga je hier voor gebruiken:
1 rijpe mango -- 1 perssinaasappel -- 1 citroen -- 300 gr ontpitte kersen (uilekgewicht) -- 30 gr kristalsuiker -- 0,9 dl kersenlikeur -- 1 flesje kriekbier -- 60 gr bessengelei -- 1 vanillestokje -- 2,5 dl kalffond -- 1 dl gevogeltefond -- 1/2 bosje bielook -- 3 teentjes knoflook.
En zo maak je het:
snijd de kersen in vieren, een paar hele apart houden, en de mango in kleine staafjes.pers de sinaasappel uit. snijdt de knoflook in kleine staafjes en blacheer ze kort, gelijk afkoelen en droog maken.
Karameliseer de suiker en giet er de kriekbier, kersenlikeur en sinaasappelsap bij, en vervolgens de gevogeltefond, kalffond en in lengte doorgesneden vanillestokje bij