U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Asperge Rucolasoep

Knoflook Garnalen met Advocado

Het wordt bijna tijd voor:  BBQ-en

Delen via sociale media

Asperge Rucolasoep

Gepost 2017/04/20

Het is weer rond Pasen seizoen van de witte asperges, gekweekt in volle grond. Daarom deze romige aspergesoep.

ingrediënten: 500gr asperges, 1/2 liter kippenbouillon, 1 bosje rucola, 1 aardappel, 1 klontje boter, 1 dl room, zout en peper.

We maken eerst aspergebouillion van de schillen. Schil de asperges en breek de taaie harde onderste stukken eraf. Breng de schillen en de harde afgebroken stukken asperge aan de kook in 1 liter water en laat ze zachtjes koken gedurende 30 minuten. Zeef het kookvocht. Snijd de asperges in stukjes en bewaar de koppen voor de afwerking. Stoof de geschilde en in blokjes gesneden aardappel aan in wat boter, voeg er de stukken asperges bij en voeg er dan 1/2 liter aspergebouillon en de kippenbouillon bij. Laat 1/2 uur zachtjes koken.Voeg er dan de rucola bij en laat nog 2 minuten verder koken. Kook ondertussen de aspergepunten gaar in licht gezouten water en houd ze warm.

Mix de soep en haal ze door een zeef. Vermeng met room en breng op smaak met zout en peper. Versier met de aspergepunten.

Afbeeldingsgalerie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?