Groene asperges zijn het hele jaar te krijgen en komen uit spanje, italy en frankrijk
Nodig voor de pesto:
100 gram rucola
3 el geraspte kaas (parmezaan)
2 el ongezouten pistachnootjes
3 el olijfolie
rasp van halve citroen
Groene aspergesoep:
1 el olijfolie
1 sjalotje (gesnipperd)
500 gram groene asperges (in grove stukken)
6 dl kippen of groentebouillon
peper en zout
Garneren: rucola
Crostini's:
olijfolie
1 ciabattabrood (in sneetjes)
Pesto maken:
alle ingrediënten in de keukenmixer en mixen tot een gladde massa
Groene Aspergesoep maken:
fruit de sjalot in de olijfolie, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de aspergestukken erbij en laat 15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Garneer met rucola en serveer met de crostini's en pesto.
Crostini's maken:
Bestrijk de sneetjes ciabatta met olijfolie.
Rooster ze in de oven of op de grill tot ze krokant zijn.