Gekruide gehaktballetjes in tomaat/basilicumsaus op rucola en spaghetti
500 gr mager rundergehakt
400gr tomatenblokjes
blikje tomatenpuree
theelepel salie
theelepel basilicum
1 ei
paneermeel
zak rucola
400 gr verse spaghetti
parmenzaanse kaas geraspt
zout en peper
klont boter of olijfolie
Doe het gehakt met het ei, paneermeel, salie, zout en peper in een kom en kneed het goed. maak er balletjes van ong. 30 gr. van.
Bak de balletjes in de boter of olijfolie mooi bruin, doe de tomatenblokjes en het blikje puree erbij en de basilicum. laat dit op zacht vuur pruttelen.
De spaghetti in ruim water koken, verse duurt maar 4 minuten.
Leg op ieder bord een bodem rucola, hierbovenop spaghetti. schep er 4 of 5 balletjes bovenop met wat saus en gerspte kaas eroverheen. Eet smakelijk.