U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Witlofschuitjes met Zalm

Knoflook Garnalen met Advocado

Het wordt bijna tijd voor:  BBQ-en

Delen via sociale media

Witlofschuitjes met Zalm

Gepost 2017/06/27

Dit is heel makkelijk te maken en lekker.... voor erbij of tussendoor.

Wat heb je nodig:

1 stronk witlof (zitten genoeg blaadjes aan voor 6 pers. (dan 200gr zalm))

100 á 200 gram gerookte zalm

verse dille voor de garnering en de dressing.

 

Dressing:

2 á 3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel mosterd

2 theelepels honing

1 eetlepel fijngesneden dille.

( je kan het naar eigen smaak aanpassen)

 

Maken:

Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te mengen in een kommetje. Het moet één homogene massa worden. Als het niet lukt wat meer mosterd erbij. ( Als je te scherpe mosterd hebt gebruikt doe je er wat meer honing bij... en het was ook wat dik, heb ik er wat verse room aan toegevoegd, hoe meer hoe dunner dus let op en proef..)

Snijd het kontje van de witlof stronk en pluk er de blaadjes vanaf, gebruik de grootste eerst (3 personen 3 stuks). Snijd de nerf aan de bollekant van het blad wat weg dan blijft het schuitje beter liggen. Leg op elk blad een plakje zalm (niet overdrijven dan kan je er meer maken) en strijk er dan een beetje dressing op met een theelepel. Garneer met een takje verse dille.....

Geniet...

Afbeeldingsgalerie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?