U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Kroketjes zelf maken

Knoflook Garnalen met Advocado

Het wordt bijna tijd voor:  BBQ-en

Delen via sociale media

Kroketjes zelf maken

Gepost 2018/03/02

Zelf kroketjes maken is niet zo moeilijk..

Wat heb je nodig:

500 ml Bouillon (rund, kip, groente)

300 gr rundvlees (of een groente i.c.m. groente bouillon of kippevlees met kippebouillon)

100 gr hamblokjes

2 eieren

boter

bloem

paneermeel

 

Braad het vlees op hoog vuur in een beetje boter, giet er een kopje water bij deksel erop en laat het gaar pruttelen. Het moet zo gaar zijn dat je het uit elkaar kunt trekken. Je kunt natuurlijk ook alleen groente gebruiken of kip of vis of kaas. Pas dan ook de bouillon aan naar de smaak die je wilt. Als het vlees klaar is uit elkaar trekken en apart zetten.

Dan maken we de ragout, hiervoor nodig de 500 ml bouillon, 60 gr. boter en 60 gr. bloem. smelt de boter in een pannetje en doe de bloem erbij. Laat het nu langzaam garen, niet te hard anders wordt het te donker (minuut of 6). Nu gaan we beetje bij beetje bouillon toevoegen onder constant roeren, elke keer als de bouillon is opgeslokt door het mengsel giet je er weer bij. Als alles is opgenomen haal je het van het vuur..

Nu mengen we het vlees en de hamblokjes goed door de ragout. Dek het af met folie en zet het een nachtje in de koelkast (min. 6 uur)

Neem 3 bordjes, één met bloem, één met paneermeel en ééntje met de 2 eieren (geklutst). Neem de ragout uit de koelkast en schep er een grote eetlepel uit, rol hier eerst een bal van en maak er dan een rolletje van. rol hem vervolgen door de bloem dan het eimengsel en als laatste door de paneermeel zodat alles bedekt is. Het is eerst een beetje oefenen om mooie kroketjes te krijgen.

Ik vries ze eerst in om daarna te frituren. Het kan ook gelijk maar de kans is dat ze leeg lopen zeker met groenten omdat het vocht in de groente gaat koken voordat de korst knapperig is.

Oefening baart kunst bij lukte het ook niet de eerste keer, dan zijn balletjes makkelijker (bitterballen dus).

Succes...  :-) 

Afbeeldingsgalerie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?